6.9.2015

Värityksen iloa

Olen saanu itseni osallistumaa buumiin nimeltä aikuisten värityskirjat! Oujee! On kyllä, ku mulle tehty. Oon sillon tällön väritelly lasten versioita, mut niitten väritysalueet on nii laajoja, ettei niissä oo juurikaan haastetta taikka anna mielikuvitukselle sijaa. Muutenki tykkään piirtää vaik siinäki on ollu inspiraatio hukassa jo jonki aikaa.


Eka ihailin niitä netissä kateellisina, koska mulla ei oo ja kaaaikilla muilla näytti olevan. Sitte käytii kaupassa ja siellä ne oikein käveli vastaan käytävällä. Auts! Mikä hinta! En ehkä raaski maksaa värityskirjasta melkee 20e. Menin sit kotona koneen ääreen ja tilasin Adlibriksesta kympillä kirjan.

Siinä sit piti melkee viikko ootella. Onneks keksin Tiger kaupassa vähä tutkailla, löytyskö sieltä. Olihan siellä eurolla sellanen pikkunen vihkonen täynnä väritettävää. Pääsin siis purkamaan odottamisen turhautumista pieneen vihkoon.


Melkein viikko meni ja sain viestin tule noutamaan paketti Ärrältä. Onnellisena käppäilin hakemaan kirjani. Samana iltana jo aloin värittää ekaa kuvaa. Se oliki yllättävän haastavaa! Lähinnä siis se, ku piti miettiä, millä värillä värjää minkäki alueen. Ha! Mutta en valita, oon sen verran tyytyväinen kirjaan ja siitä ihan oikeesti nauttii. Mutta kannattaa varata sitä Omaa Aikaa värittämiseen. Multa ei ainakaa onnistu koko homma, jos muu perhe häseltää vieressä.

Millä kynällä kannattaa värittää?

Tehdessäni tilausta mietin, mitä kyniä kannattaa käyttää. Hyvä ystäväni Google ei antanut siihe kunnon vastausta. Eikä harmikseni monet blogitkaan, joihin oli tehty värityskirja -postaus. Totuushan on se, ettei vastausta löytyny, koska yhtä vastausta ei ole. Se on täysin oman maun mukaan. Ite kokeilin muutama eri tyyppiä ja parhain on ehottomasti kuitukynät! Syitä tähän valintaan on kaksi: Niillä saa ihanan täyteläisen värin ja saa tehtyä todella tarkkaa työtä pikku alueille. Huono puoli on, ettei saa tasasesti väritettyy laajoja alueita. Itse hoidan sellaiset tusseilla. Puuvärejäki kokeilin, mutta ei tuu nii kivaa jälkeä omasta mielestä. Tosin mulla on iän vanhat ja surkeat kynät. Täytynee ostaa uudet.




Suosittelen kaikille, jotka tykkää keskittyä ja näpertää. Ihanaa touhua! Muisk!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti